customLogocustomLogo
customLogo

Välkommen till Ekströmsparkett & golvslipning AB

TJÄNSTER

Vi utför alla typer av arbeten inom trägolv. Vi har även en verkstad där vi kan specialtillverka allt inom trä efter kundens önskemål, om det är någon list eller bräda som utgått ur sortimentet så kan vi fixa det här. I verkstaden kan vi slipa samt reparera t.e.x. trappräcken och trappsteg.

Här nedan är några av alla tjänster som vi utför:

Golvslipning:

Men hjälp av golvslipning samt behandling kan ett tillsynes tråkigt och fult golv få ett helt nytt liv. Behandlingen är olika beroende på träslag, ytans utsatthet (så som hundar, leksaker o.s.v.) samt efter kundens önskemål.

Golvreparationer:

Vi utför lokala reparationer samt reparationer i samband med golvslipning. Lokala reparationer kan göras om den övriga ytan ser fin ut, det kan handla om en mindre fuktskada där några få ytor har blivit skadade eller lokala yt-släpp. Då lagar vi endast den skadade ytan.

I vissa fall kan det finnas skador på flera olika ställen, då kommer vi att laga golven vid de skadade ytorna samt att sedan slipa av hela golvet för att få en jämn och fin helhet på golvet.

Golvläggning:

Vi lägger alla typer av golv såsom lamellparkett, tiljor, rutparkett, laminat, Fanérgolv och stavparkett. Stavparketten kan läggas i olika mönster som exempelvis; fiskben, dubbelt fiskbensmönster, holländskt mönster, rutmönster, diagonalt rutmönster, tegelmönster och så vidare. Mönstren kan också läggas med fris och listband för att få en lite lyxigare känsla.

Underlag:

Ojämna undergolv kan orsaka sprickor i golven och knarr ljud. Vi utför sandavjämning om golvet ligger på sand, eller flytspackling ifall golvet ligger på betong. Ett jämt undergolv är en förutsättning för ett bra golv!

Trappor:

Vi slipar och underhåller trappor antingen på plats eller plockar ner och rustar upp dem i vår verkstad. Behövs tillhörande räcken slipas och underhållas fixar vi det med.

Dörrar:

Ytterdörrar får utstå mycket slitage med temperaturskillnader och väta. I vår verkstad renoverar vi dörrar, slipar, behandlar och rustar upp dem.