Byggtjänster som gör hemmet bättre

En ny veranda, en köksrenovering eller att bygga ett nytt hus från grunden – vad behöver du hjälp med?
Starta ett samarbete med The Carpenters håller avtalade tider och ser till att du är delaktig och vet hur projektet
fortlöper från början till slut. Det ger dig trygghet och säkerhet – ett resultat du är nöjd med. 

Du får: duktiga hantverkare, ett nätverk av specialister och samordning

Vi är hantverkare som älskar hantverket. Vi gillar att vara i tid. Vi gillar också att ha koll på detaljer, såväl som helheten, vilket gör att du får ett resultat som är välbyggt och välkonstruerad i varje steg. Det gör också att du kan lägga stora byggprojekt på oss. I vårt nätverk finns alltifrån elektriker och VVS-tekniker till specialister inom mark- och anläggning.

Från start, i det första samtalet och även offertförfrågan, får du tydlig information och en öppen kommunikation från oss, och sedan arbetar vi bäst med löpande avstämningar. Då vet du alltid hur ditt projekt ligger, vad som händer och hur nästa steg ser ut. När det gäller underleverantörer så går kontakten genom oss, vilket gör att du alltid bara behöver ringa ett nummer och aldrig bekymra dig om samordning eller samarbeten. Det sköter vi.

Hos The Carpenter kan du få hjälp med:

  • totalentreprenad av bostadshus
  • renovering
  • tillbyggnader
  • ombyggnad
  • Attefallshus
  • nybyggnation
  • takomläggning
  • våtutrymmen

Nybyggnation – lämna totalentreprenaden till oss


Ge oss möjlighet att sköta ditt byggprojekt från början till slut så får du en leverantör som har stor erfarenhet av att bygga hållbart och arkitektritat. Vi har byggt i tätort, lantligt och på västkustens berghällar. Ett exempel är nomineringen till Träpriset 2016 då The Carpenters stod som entreprenör av ett sommarhus i Kyrkesund på Tjörn, där förutom uppseendeväckande arkitektur också trä var ett genomgående och viktigt tema.

Ombyggnader – optimera ditt hem


Smått, stort och allt däremellan. Med en ombyggnation kan du få den där extra ytan ditt kök behöver eller ett extra barnrum som gör vardagen mer bekväm. Välj en kreativ och erfaren byggpartner som är specialiserad på att arbeta med att förädla hus och hem till privatpersoner. Då blir resultatet bättre. Lägg sedan till att du får hantverkare som tar hänsyn till att ditt liv fortgår även om det är renoveringsdags i ditt hem. Tillsammans med oss blir det en smidigare och effektivare process och ett resultat du och vi är nöjda med. Kontakta oss för offertförfrågan!

Renovera med kvalitet hållbarhet och känsla


Oavsett om det är ett kök, ett badrum, en tvättstuga eller ett sovrum som behöver renoveras får du kvalitet och goda idéer av oss. Sedan 2003 har vi haft den stora förmånen att få bygga om och rusta upp en rad olika sommarhus, villor och fastigheter. Det innebär att du får tillgång till hantverkare som har kompetens och kunskap inom olika byggstilar, designideal, material och arkitekturer. Titta gärna in på våra referenser och ring för en förutsättningslös diskussion kring vad som passar dina renoveringsbehov. 

Certifieringar för trygghet i framtiden


För oss är kunskap avgörande för resultatet, och det säger sig i mångt och mycket själv. För att bygga bra, renovera skickligt och i alla fall levererar en lösning som du blir nöjd med kräver skicklighet. Idag handlar det mycket om att förstå material och vara uppdaterade inom de byggtekniker som kan öka hållbarhet, vara resurssnåla och energioptimerade. Vi bevakar självklart branschutvecklingen och ser till att vara uppdaterade inom föreskrifter, men är också certifierade inom olika områden för att kunna ge dig ännu mer kvalitet och möta dina krav på modernt hantverk.

Passivhusbyggnader och energisnålt byggande

Ett passivhus är enligt definitionen ett hus som inte behöver något system för uppvärmning. Tanken är att värmen ska komma från elektricitet som redan finns i byggnaden, exempelvis lampor, hushållsmaskiner och kroppsvärmen från de som lever i huset och själva solen. Passivhus är ett hus där tillförd effekt inte får gå över vissa värden. Vi är certifierade för att hjälpa dig att bygga passivhus.

 
PER-anslutna

The Carpenters är ett byggföretag som är auktoriserat företag hos PER, Plattsättningsentreprenörers riksförening. Det innebär att vi har gått en utbildning inom ekonomi, juridik, teknik, kvalitet och framför allt miljö samt att vi uppdateras löpande. PER ingår tillsammans med Kakelföreningen i Byggkeramikrådet. PER är en medlemsförening för företag som arbetar med plattsättning och arbetar för att utveckla både kvalitet och kunskap inom branschen.

Våtrumscertifiering är självklart

The Carpenters är ett företag med våtrumscertifiering, vilket innebär att vi har kunskap och kvalifikationer att hjälpa till med att bygga och renovera badrum och våtrum som klarar de krav försäkringsbolag ställer på fackmannamässigt utförande. Du får helt enkelt ett badrum som har skydd mot fukt och kommer att hålla under många år. Idag kan byggföretag bli våtrumscertifieriade via BBV, Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum, eller GVK, Svensk våtrumskontroll. Oavsett vilken av dem man väljer för att utbilda sig, så krävs ett godkänt prov för att inneha certifiering. Det innebär också att exempelvis plattsättaren har godkänd utbildning men också att arbetsledaren har dokumenterad utbildning. 

Från grundarbete till takomläggning


Vill du bygga nytt ifrån grunden eller är det dags att renovera taket? Hos kan du få effektiva och prisvärda lösningar i båda fallen. Tillsammans med oss får du en helhetslösning med certifierade och kunniga takläggare. Vi ansvarar för projektet och ser till att allt flyter, och du får en smidig takomläggning där kvalitet är i fokus från början till slut. Kontakta oss vid frågor!